Rezervuarlara, adaptasyonunun kolay olması, büyük sıcaklık değişimlerine, besin ve oksijen yetersizliğine direncinin kuvvetli olması, etinin lezzetli ve balıkçılarca makbul bir tür olması sebebiyle sazan (Cyprinus carpio) balığı bırakılmıştır. Böylece doğal stoğun desteklenmesi, sportif balıkçılığın geliştirilmesi ve atıl durumda olan su kaynaklarının üretime kazandırılması ve protein açığının kapatılmasında öneme haiz olan aqua-kültürün desteklenmesi hedeflenmiştir.
Yapılan çalışmaların başarıya ulaşması ve rezervuarda stoğun gelişebilmesi için balıkçılarımıza ve köylülerimize görev düşmektedir. Bırakılan yavrular korunmalı ve en az 1 kez üremelerine imkan tanınmalıdır. Zaman ve boy yasaklarına uyulmalı hatta mümkünse balıklandırma yapılan rezervuarlar balıklar gelişimlerini sağlayana kadar daha az tercih edilmelidir. Balıkları sadece yasak dönemde değil, avlanmanın serbest olarak yapıldığı dönemde de korumak ve bilinçli olarak avlamak gereklidir.
0 yorum